Rahtiteurastus

Suoritamme ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella terveiden ja asianmukaisesti rekisteröityjen nautojen, sikojen, lampaiden ja hevosten rahtiteurastusta. Teurastuksen lisäksi tarjoamme leikkuu- ja pakkauspalvelua asiakkaan toiveiden mukaisesti. Voimme suorittaa leikkuun ja pakkuun myös luonnonmukaisen tuotannon vaatimusten mukaisesti alihankintana. Erikoisleikkuut onnistuvat erillisen hinnaston mukaan.

Ohjeita teurastukseen

Teurastuksista sovitaan aina etukäteen. Teurastuspäivä on maanantaisin ja eläinten tulee olla paikalla aamulla klo 9 mennessä eläinlääkärin ante mortem- tarkastusta varten. Eläimen mukana tulee olla rekisteriasiakirjat, ketjuinformaatiolomake sekä kirjalliset leikkuu- ja pakkausohjeet.

Paijan perusleikkuut

Sika
Kinkut (kinkkurulla, juhlakinkku tai perinteinen), kyljykset, kylki luin paloiksi, lapa & etuselkä uunipaloiksi ja leikko jauhelihaksi

Nauta
Paistit ja fileet ratkoittuina, leikko jauhelihaksi

Hevonen
Paistit ja fileet ratkottuina, leikko jauhelihaksi

Lammas
Viulut, kyljykset, kylkirimpsut, lapa & etuselkä uunipaloiksi, niskakiekot ja leikko jauhelihaan.

Huomioitavaa hevosen teurastuksessa

  • Teurastettavan hevosen tulee olla perusterve ja sillä pitää olla Suomen Hippos ry:n hyväksymä rekisteritodistus/hevospassi mukana.
  • Passissa tulee olla sivu Hevosen lääkitys/Medical treatments ja näillä sivuilla ei saa olla elintarvikekäyttöä estäviä lääkityksiä.
  • Vanhoihin rekisteritodistuksiin tai vanhanmallisiin Suomen Hippoksen myöntämiin passeihin (joissa ei ole vielä lääkityssivua) tulee olla lisättynä hevosen lääkitystarra.
  • Tuontihevosilta pitää löytyä passista lääkityssivu alkuperäisenä, jotta hevonen voidaan hyväksyä Suomessa teurastettavaksi elintarvikekäyttöön.
  • Rekisteritodistuksen/hevospassin lisäksi hevosesta tulee täyttää ketjuinformaatiolomake.
  • Ennen tilalle tuloa hevoselta tulee poista kengät teurastamon lattiapinnoitteen vuoksi.
  • Tilitämme hevosen ruhopainosta hevosen laadun mukaan.

Paijan tilateurastamo
Saarikontie 141
31700 Urjala

Henna 041 449 8210
Myymälä 050 573 9189