Rahtipalvelut

Paijan Tilateurastamo tarjoaa ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella Pirkanmaan ja Hämeen alueen tuottajille nautojen, sikojen, lampaiden ja hevosten rahtiteurastusta ja rahtileikkuupalvelua. Teurastuksen, leikkuun ja pakkauspalvelut toteutamme räätälöidysti asiakkaan toiveiden mukaisesti, myös luomuna erillisellä alihankintasopimuksella.

Meille on tärkeää palvella tuottajia lämpimästi ja laadukkaasti – voit luottaa siihen, että noudatamme lakia viimeisen päälle: sovitut aikataulut pitää ja saat kaikki tarvittavat dokumentit. Käsittelemme eläimiä arvokkaasti ja lihaa siten, että se on kuluttajalle turvallista ja mahdollisimman maukasta. Pakkauksemme ovat kauniita ja kustomoituja.

Joka eläimelle on hinnastossa määritelty tietty perusleikkuu, mutta tarjoamme myös monipuoliset erikoisleikkuut vaativampiin tarpeisiin ja erityisiin hetkiin: mm. rib eye, flat iron, picanha, skirt steak jne. Leikkuun lisäksi pakkaamossamme onnistuu lihan jauhaminen, suikalointi ja kuutiointi. Pakkauskoot vaihtelevat 400 grammasta 5 kg:n isoihin vakuumipakkauksiin. Paijan etikettiin on mahdollista painattaa tuottajan tilan nimi ja osoite ilman lisämaksua. Etiketöintimme sisältää aina lakisääteiset merkinnät.

Teurastuspäivä on maanantai. Leikkuu toteutetaan ke-to aikana ja nouto sovitusti to-la päivien aikana. Kuljetus onnistuu lähialueelle (n. 70 km) Paijan kylmäkuljetusten kyydissä rahtityöhinnaston mukaisesti. Paikkavaraukset sähköpostilla info (@) paijantilateurastamo.net 


Lisätietoja rahtipalveluista

Varattuasi rahtiajan täytä leikkuuohjelomake (nauta ja hevonen, alla linkit):

Lisäksi vaaditaan:

 • Naudoilla kaksi korvamerkkiä sekä ketjuinformaatiolomake, rekisterikortti ja leikkuuohjeet (esim yllä linkatulla kaavakkeella)
 • Karitsoilla vähintään yksi korvamerkki ja lampailla kaksi, eläinluettelo syntymäaikoineen sekä ketjuinformaatiolomake ja leikkuuohjeet
 • Sioilla tatuointi ja ketjuinformaatiolomake
 • Hevosilla tunnistusasiakirja (linkki), kengät pois, ketjuinformaatiolomake

Eläimen tulee olla kliinisesti terve tilateurastamolle tullessaan. Lääkityksissä tarkastettava ehdottomasti varoajat. 

Luomueläinten asiakirjoissa pitää lisäksi olla mukana asiakirjaselvitys, vaatimuksenmukaisuusvakuutus ja alihankintasopimus tulee olla tehtynä ennen ensimmäisen eläimen tuloa.

Meiltä saat myös erillisveloituksella (kts. hinnasto):

 • Lihan suolaukset rahtitöiden yhteydessä (esim. joulukinkut)
 • Taljojen suolaus, pakkuu ja lähetys
 • Elinten pakkuu
 • Luut ja rasvat saa halutessaan mukaan tuottajapalautuksena

Paijan Tilateurastamolla pakatut rahtilihat pakataan pääsääntöisesti maksullisiin pahvilaatikoihin, mutta pakkaamme mieluusti lihat myös asiakkaan omiin siisteihin puhtaisiin lihalaatikoihin. Tällöin laatikot tulee toimittaa ennen pakkuuta tilateurastamon tiloihin. Elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä punaisia lihalaatikoita voi ostaa meiltä hintaan 16 €/laatikko (sis alv. 24 %).


Paijan perusleikkuut

Sika

Kinkut (kinkkurulla, juhlakinkku tai perinteinen), kyljykset, kylki luin paloiksi, lapa & etuselkä uunipaloiksi ja leikko jauhelihaksi.

Nauta

Paistit ja fileet ratkoittuina, leikko jauhelihaksi.

Hevonen

Paistit ja fileet ratkoittuina, leikko jauhelihaksi

Lammas

Viulut, kyljykset, kylkirimpsut, lapa & etuselkä uunipaloiksi, niskakiekot ja leikko jauhelihaan.

Huomioitavaa hevosen teurastuksessa

 • Teurastettavan hevosen tulee olla perusterve ja sillä pitää olla Suomen Hippos ry:n hyväksymä rekisteritodistus/hevospassi mukana.
 • Passissa tulee olla sivu Hevosen lääkitys/Medical treatments ja näillä sivuilla ei saa olla elintarvikekäyttöä estäviä lääkityksiä.
 • Vanhoihin rekisteritodistuksiin tai vanhanmallisiin Suomen Hippoksen myöntämiin passeihin (joissa ei ole vielä lääkityssivua) tulee olla lisättynä hevosen lääkitystarra.
 • Tuontihevosilta pitää löytyä passista lääkityssivu alkuperäisenä, jotta hevonen voidaan hyväksyä Suomessa teurastettavaksi elintarvikekäyttöön.
 • Rekisteritodistuksen/hevospassin lisäksi hevosesta tulee täyttää ketjuinformaatiolomake.
 • Ennen tilalle tuloa hevoselta tulee poista kengät teurastamon lattiapinnoitteen vuoksi.
 • Tilitämme hevosen ruhopainosta hevosen laadun mukaan.
 • Täältä löydät lisätietoja hevosen tunnistusasiakirjoista: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/viljelijat/elaintenpito/elainten-merkinta-ja-rekisterointi/hevoset/teurastettavan-hevoselaimen-tunnistusasiakirjan-tarkastaminen.pdf

Rahtiteurastuksen hinnasto


€ kg/ sis alv 24 %
Sian teurastus ruhopainon 
mukaan
1,05
Sian raakapaloittelu41,50 €/kpl
Sian leikkuu1,40
Sian teurastus, leikkuu ja pakkuu3,20
Sian teurastus ja leikkuu, alle 75 kg ruhopaino175,00 € /kpl


 Naudan & hevosen teurastus ruhopainon mukaan1,40
Naudan & hevosen teurastus, leikkuu ja leikkuu ruhopainon mukaan 
Jauheliha 2 kg:n pussissa3,20
Jauheliha 1 kg:n pussissa3,40
Jauheliha 500 g:n pussissa3,70
Poistouuhi tai karitsa yli 30 kg, viulu luuton3,80
Mikäli lammas alle 30 kg120,00 €/ kplPer yksikkö sis. alv 24 %
Karitsan teurastus62,00
Karitsan teurastus, leikkuu ja pakkuu, luullinen leikkuu110,00
Karitsan teurastus, leikkuu ja pakkuu, luuton leikkuu
120,00
Pahvilaatikko lajitelmiin3,00Hinnat sis. alv 24 %
Peruspakkuun ja -leikkuun ylittävät erikoistoiveet65,00 €/h
Suikaleen tai kuution valmistus ja pakkuu2,50 €/kg
Lihojen kylmäkuljetus pakettiautolla2,05 €/km
Lampaan taljan suolaus8,50 €/talja

Eläimet teurastetaan, leikataan ja pakataan kaikkia eläinten hyvinvointi- ja elintarvikehygienialakeja noudattaen. Rahtiteurastuksista lihat ovat asiakkaan noudettavissa aina teurastusviikon to tai pe sopimuksen mukaan.