Vietnamilaiset Banh Mi -leivät

Vietnamilaiset Banh Mi -leivät

Herkulliset Banh Mi -leivät valmistuvat helposti ja nopeasti tuoden mukavaa vaihtelua arjen ruokiin.

Tarvitset:

300g Paijan Pihattopossun sisäfilettä siivuina

Marinointi:

3 rkl kalakastiketta

3 rkl hunajaa

2 rkl soijaa

1 tl seesamiöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 tl inkivääriä

Pikkelöidyt porkkanat ja valkoretikka:

3 rkl riisiviinietikkaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

2 dl vettä

Valkoretikkaa ja porkkanaa suikaloituna

Lisäksi:

Patonki

Suosikkimajoneesi (esimerkiksi chilimajoneesi toimii loistavasti)

Kurkkua viipaleina

Korianteria, ruohosipulia, jalapenoa oman maun mukaan


Valmista possun sisäfile marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset. Leikkaa possun sisäfile ohuiksi siivuiksi, lisää marinadi ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Paista sitten pannulla.

Valmista pikkelöintiliemi sekoittamalla riisiviinietikka, suola, sokeri ja vesi. Lisää valkoretikka ja porkkana liemeen, anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Kokoa herkulliset Banh Mi -leivät patongista, possusta, pikkelöidyistä vihanneksista, majoneesista, kurkusta ja tuoreista yrteistä. 

Nauti aasialaisesta katukeittiön tunnelmasta omassa kotona!

Kommentit