Herkulliset Banh Mi -leivät valmistuvat helposti ja nopeasti tuoden mukavaa vaihtelua arjen ruokiin.
Tarvitset:
300g Paijan Pihattopossun sisäfilettä siivuina
Marinointi:
3 rkl kalakastiketta
3 rkl hunajaa
2 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääriä
Pikkelöidyt porkkanat ja valkoretikka:
3 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
Valkoretikkaa ja porkkanaa suikaloituna
Lisäksi:
Patonki
Suosikkimajoneesi (esimerkiksi chilimajoneesi toimii loistavasti)
Kurkkua viipaleina
Korianteria, ruohosipulia, jalapenoa oman maun mukaan
Valmista possun sisäfile marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset. Leikkaa possun sisäfile ohuiksi siivuiksi, lisää marinadi ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Paista sitten pannulla.
Valmista pikkelöintiliemi sekoittamalla riisiviinietikka, suola, sokeri ja vesi. Lisää valkoretikka ja porkkana liemeen, anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Kokoa herkulliset Banh Mi -leivät patongista, possusta, pikkelöidyistä vihanneksista, majoneesista, kurkusta ja tuoreista yrteistä.
Nauti aasialaisesta katukeittiön tunnelmasta omassa kotona!