Kuukauden resepti: välimerellinen possukiusaus
Välimerellinen possukiusaus tuo tammikuun kylmyyteen ripauksen etelän lämpöä.
Ainekset
500 g Paijan possunlihaa
1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 paprika
10–15 kirsikkatomaattia
100 g oliiveja
2 valkosipulinkynttä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl ruokakermaa
2 dl fetajuustoa kuutioina
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistus
Valmistele ainekset:
Kuori ja viipaloi perunat (jos käytät tuoreita).
Pilko paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet.
Paista possunliha:Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista liha. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla, timjamilla ja paprikajauheella.
Kokoa vuokaan:
Levitä peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan.
Lisää joukkoon porsaan suikaleet, paprika, kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja valkosipuli.
Sekoita ruokakerma ja fetajuustokuutiot tasaisesti muiden ainesten joukkoon.
Paista uunissa:Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista kiusausta noin 40–50 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta saa kauniin värin.
Tarjoile:Anna kiusauksen vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.
Vinkki:
Voit lisätä pinnalle hieman parmesaaniraastetta ennen paistamista, jos haluat ekstra-kermaisen ja maukkaan lopputuloksen!
Hyvää ruokahalua!
#paijantila #kuukaudenresepti #välimerellinenpossukiusaus #arkiruoka