Välimerellinen possukiusaus

Välimerellinen possukiusaus

Kuukauden resepti: välimerellinen possukiusaus

Välimerellinen possukiusaus tuo tammikuun kylmyyteen ripauksen etelän lämpöä. 

Ainekset

  • 500 g Paijan possunlihaa

  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta

  • 1 paprika

  • 10–15 kirsikkatomaattia

  • 100 g oliiveja

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 2 dl ruokakermaa

  • 2 dl fetajuustoa kuutioina

  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

  • 1 tl oreganoa

  • 1 tl timjamia

  • 1 tl paprikajauhetta

  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistus

  1. Valmistele ainekset:

    • Kuori ja viipaloi perunat (jos käytät tuoreita).

    • Pilko paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Paista possunliha:Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista liha. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla, timjamilla ja paprikajauheella.

  3. Kokoa vuokaan:

    • Levitä peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan.

    • Lisää joukkoon porsaan suikaleet, paprika, kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja valkosipuli.

    • Sekoita ruokakerma ja fetajuustokuutiot tasaisesti muiden ainesten joukkoon.

  4. Paista uunissa:Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista kiusausta noin 40–50 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta saa kauniin värin.

  5. Tarjoile:Anna kiusauksen vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.


Vinkki:

Voit lisätä pinnalle hieman parmesaaniraastetta ennen paistamista, jos haluat ekstra-kermaisen ja maukkaan lopputuloksen!

Hyvää ruokahalua! 

#paijantila #kuukaudenresepti #välimerellinenpossukiusaus #arkiruoka

Kommentit