Suolaiset nyhtöpossudonitsit

Suolaiset nyhtöpossudonitsit

Vappuun ja muihin juhliin sopivat "Possu-Popit" – eli suolaiset nyhtöpossudonitsit

Ainekset:

Taikina:

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 50 g voita (sulatettuna)
  • 6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • Nyhtöpossua (tai pulled pork -valmiste)
  • BBQ-kastiketta
  • Savupaprikaa
  • Valkosipulijauhetta
  • Raastettua cheddar- tai mozzarellajuustoa

Viimeistely:

  • 1 kananmuna voiteluun
  • Dippaa jäähtyneet donitsit joko bbq-kastikkeessa tai herkullisessa pecorino-juustokastikkeessa
  • Koristele seesaminsiemenillä tai tuoreilla yrteillä


Valmistus:

1️Tee taikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva ja sokeri joukkoon. Lisää kananmuna, suola ja sulatettu voi. Sekoita jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.

2️ Valmista täyte: Sekoita nyhtöpossu BBQ-kastikkeen, savupaprikan ja valkosipulijauheen kanssa. Lisää juusto ja sekoita.

3️ Muotoile donitsit: Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä paloja. Lisää täytettä keskelle ja paina toinen taikinapala päälle. Voit käyttää donitsimuottia, jotta muoto pysyy tasaisena!

4️ Paista uunissa: Voitele donitsit kananmunalla ja paista 200 °C uunissa noin 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Tai kokeile uppopaistoa! Uppopaista 180 °C öljyssä noin 2–3 minuuttia per puoli, kunnes donitsit ovat rapeita ja kullanruskeita.

Viimeistely: Dippaa donitsit haluamissasi kastikkeissa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä tai tuoreita yrttejä.



Kommentit