Liha on “secreto” eli salainen, mutta resepti ei. Lihanleikkaajan salainen leikkuu on ns. secreto, joka on noin runsaan sentin paksuinen lihas, joka sijaitsee hieman piilossa, syvällä olkapään ja niskan taitekohdassa. Se on marmoroitunut ja mehukas osa possua, jolle on vaikea löytää vertailukohtaa. Mausteeksi riittää vain suola ja pippuri ja paisto molemmin puolin erittäin kuumalla pannulla tai grillissä.
Lisukkeeksi sopivat grilliperunat, mojo-kastike ja yrtti–valkosipulitomaatit.
Mojo-kastike:
vaaleaa leipää
2 punaista paprikaa
chiliä
valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
Sekoita kastikkeen aineet blenderissä tasaiseksi ja anna maun tasaantua jääkaapissa!