Tässä herkullinen ja ruokaisa Teriyaki-possusalaatti, joka yhdistää mehukkaan possun, raikkaat vihannekset ja täyteläisen kastikkeen.
Teriyaki-possu salaatti (4 annosta)
Ainekset
Teriyaki-possu
400 g Paijan possun ulkofileetä tai kassleria
1 rkl öljyä paistamiseen
1 dl teriyaki-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1 rkl seesaminsiemeniä
Salaattipohja
1 kerä romainesalaattia tai jäävuorisalaattia
1 punainen paprika, suikaloituna
1 porkkana, suikaloituna
½ kurkku, viipaloituna
1 avokado, viipaloituna
Lisäksi
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
Tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä viimeistelyyn
Limelohkoja tarjoiluun
Valmistus
1. Valmista possu: Leikkaa porsaanliha ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista possu kullanruskeaksi. Lisää teriyaki-kastike, soija, hunaja, inkivääri ja valkosipuli. Anna hautua 5 minuuttia, kunnes kastike karamellisoituu ja possu on mehukasta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
2. Tee salaatti: Pilko salaattipohjan ainekset ja sekoita ne suureen kulhoon.
3. Kokoa annokset: Asettele salaatti lautasille, lisää päälle kuuma teriyaki-possu ja ripottele pinnalle pähkinät, korianteri ja seesaminsiemenet.
4. Viimeistele: Purista päälle limemehua ja nauti!
Vinkki! Tämä salaatti toimii myös bowl-tyyppisenä ateriana, jos lisäät siihen keitettyä jasmiini- tai sushiriisiä.