Ruokaisa teriyaki-possusalaatti

Ruokaisa teriyaki-possusalaatti

Tässä herkullinen ja ruokaisa Teriyaki-possusalaatti, joka yhdistää mehukkaan possun, raikkaat vihannekset ja täyteläisen kastikkeen.

Teriyaki-possu salaatti (4 annosta)

Ainekset

Teriyaki-possu

  • 400 g Paijan possun ulkofileetä tai kassleria

  • 1 rkl öljyä paistamiseen

  • 1 dl teriyaki-kastiketta

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl raastettua inkivääriä

  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Salaattipohja

  • 1 kerä romainesalaattia tai jäävuorisalaattia

  • 1 punainen paprika, suikaloituna

  • 1 porkkana, suikaloituna

  • ½ kurkku, viipaloituna

  • 1 avokado, viipaloituna

Lisäksi

  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä

  • Tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä viimeistelyyn

  • Limelohkoja tarjoiluun

Valmistus

1. Valmista possu: Leikkaa porsaanliha ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista possu kullanruskeaksi. Lisää teriyaki-kastike, soija, hunaja, inkivääri ja valkosipuli. Anna hautua 5 minuuttia, kunnes kastike karamellisoituu ja possu on mehukasta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

2. Tee salaatti: Pilko salaattipohjan ainekset ja sekoita ne suureen kulhoon.

3. Kokoa annokset: Asettele salaatti lautasille, lisää päälle kuuma teriyaki-possu ja ripottele pinnalle pähkinät, korianteri ja seesaminsiemenet.

4. Viimeistele: Purista päälle limemehua ja nauti!


Vinkki! Tämä salaatti toimii myös bowl-tyyppisenä ateriana, jos lisäät siihen keitettyä jasmiini- tai sushiriisiä.

Kommentit