Nyt herkutellaan BBQ-nyhtöpossupizzalla! Pohjaksi voit käyttää itse tehtyä tai valmista pizzataikinaa – ja tällä kertaa tomaattikastike saa jäädä kaappiin, sillä kastikkeena toimii täyteläinen valkoinen kermajuustokastike. Se toimii täydellisenä makuparina pitkään haudutetulle nyhtöpossulle.
Täytteet:
- BBQ-nyhtöpossu (ohje alla)
- Punainen sipuli
- Rucola (lisätään paiston jälkeen)
- Valkoinen pizzakastike (ohje alla)
Valkoinen pizzakastike
Ainekset:
- 1,5 dl ranskankermaa
- 1 dl ruokakermaa
- 100 g pecorinojuustoa (hienoksi raastettuna)
- (Halutessa: tilkka sitruunamehua tuomaan raikkautta)
Valmistus:
- Sekoita ranskankerma ja ruokakerma kulhossa.
- Raasta pecorinojuusto hienoksi ja lisää joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hieman sitruunamehua, jos haluat enemmän hapokkuutta.
- Käytä pizzapohjan kastikkeena.
BBQ-nyhtöpossu
Ainekset:
- Noin 1 kg kassleria (esim. Paijan tilan)
- 1 kokonainen valkosipuli
- Chilijauhetta ja -rouhetta
- Suolaa & mustapippuria
- Timjamia, rosmariinia, savupaprikajauhetta
- Tummaa olutta
Valmistus:
- Aseta kassler uunivuokaan.
- Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.
- Kaada tummaa olutta vuokaan niin, että lihat peittyvät.
- Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja paista 100 °C:ssa noin 12 tuntia (esim. yön yli).
- Poista liemi ja keitä siitä BBQ-kastike (katso alta). Nyhdä lihat haarukalla.
BBQ-kastike nyhtöpossulle
- Keitä uunivuokaan jäänyt liemi kattilassa, kunnes noin 1/3 siitä on haihtunut.
- Lisää sokeria ja yhden sitruunan mehu.
- Keitä sekoittaen, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
Pizzan kokoaminen
- Levitä pizzapohjalle valkoinen kastike.
- Lisää nyhtöpossu ja punasipuliviipaleet.
- Paista pizza uunissa rapeaksi.
- Viimeistele rucolalla ja BBQ-kastikkeella.
Vinkki: Dippaa pizzanreunat lopulla BBQ-kastikkeella – täydellinen makuelämys!