Nyhtöpossupizza valkoisella kastikkeella

Nyhtöpossupizza valkoisella kastikkeella

Nyt herkutellaan BBQ-nyhtöpossupizzalla! Pohjaksi voit käyttää itse tehtyä tai valmista pizzataikinaa – ja tällä kertaa tomaattikastike saa jäädä kaappiin, sillä kastikkeena toimii täyteläinen valkoinen kermajuustokastike. Se toimii täydellisenä makuparina pitkään haudutetulle nyhtöpossulle.

Täytteet:

  • BBQ-nyhtöpossu (ohje alla)
  • Punainen sipuli
  • Rucola (lisätään paiston jälkeen)
  • Valkoinen pizzakastike (ohje alla)

Valkoinen pizzakastike

Ainekset:

  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 100 g pecorinojuustoa (hienoksi raastettuna)
  • (Halutessa: tilkka sitruunamehua tuomaan raikkautta)

Valmistus:

  1. Sekoita ranskankerma ja ruokakerma kulhossa.
  2. Raasta pecorinojuusto hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hieman sitruunamehua, jos haluat enemmän hapokkuutta.
  4. Käytä pizzapohjan kastikkeena.

BBQ-nyhtöpossu

Ainekset:

  • Noin 1 kg kassleria (esim. Paijan tilan)
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • Chilijauhetta ja -rouhetta
  • Suolaa & mustapippuria
  • Timjamia, rosmariinia, savupaprikajauhetta
  • Tummaa olutta

Valmistus:

  1. Aseta kassler uunivuokaan.
  2. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.
  3. Kaada tummaa olutta vuokaan niin, että lihat peittyvät.
  4. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja paista 100 °C:ssa noin 12 tuntia (esim. yön yli).
  5. Poista liemi ja keitä siitä BBQ-kastike (katso alta). Nyhdä lihat haarukalla.

BBQ-kastike nyhtöpossulle

  1. Keitä uunivuokaan jäänyt liemi kattilassa, kunnes noin 1/3 siitä on haihtunut.
  2. Lisää sokeria ja yhden sitruunan mehu.
  3. Keitä sekoittaen, kunnes kastike hieman paksuuntuu.

Pizzan kokoaminen

  1. Levitä pizzapohjalle valkoinen kastike.
  2. Lisää nyhtöpossu ja punasipuliviipaleet.
  3. Paista pizza uunissa rapeaksi.
  4. Viimeistele rucolalla ja BBQ-kastikkeella.

Vinkki: Dippaa pizzanreunat lopulla BBQ-kastikkeella – täydellinen makuelämys!

Kommentit