Kaipaatko vaihtelua perinteiseen makaroonilaatikkoon? Tämä päivitetty versio sopii loistavasti arjen kiireisiin ja tuo ihanan tuoksun kotiin valmistuessaan uunissa.
Ainekset:
- 1 pussi makaronia
- 1 rkl voita paistamiseen
- 400 g Paijan jauhelihaa
- 1 iso sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 l lihalientä (tai 2 lihaliemikuutiota 1 litraan vettä)
- 1 pkt Koskenlaskija (voimakas) sulatejuustoa
- 0,5-1 kesäkurpitsa, raastettuna (noin 100-200 g)
Valmistusohje:
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta ne hyvin.
- Paista jauheliha ja sipuli. Lämmitä voi pannulla, lisää jauheliha ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja sipuli pehmeää. Mausta seos pippurisekoituksella.
- Valmista juustoliemi. Kuumenna lihaliemi kattilassa ja lisää paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Tämä juustoinen kastike tuo ruokaan ihanaa pehmeyttä!
- Raasta kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsaraaste jauhlihaseoksen joukkoon paistinpannulla. Kesäkurpitsa tuo mehevyyttä ja raikasta makua koko vuokaan.
- Yhdistä ainekset. Lisää jauheliha-kesäkurpitsaseos uunivuokaan makaronien ja joukkoon. Sekoita ainekset kevyesti. Kaada päälle juustoinen lihaliemi.
- Paista uunissa. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja ruoka on kypsää.
- Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasoittua. Tarjoile lämpimänä, vaikkapa ketsupin kera!
Tämä makaroonilaatikko on täydellinen ruoka, joka maistuu varmasti kaikille perheenjäsenille. Kesäkurpitsan ansiosta se on vieläkin mehevämpi!