Makaroonilaatikko twistillä

Makaroonilaatikko twistillä

Kaipaatko vaihtelua perinteiseen makaroonilaatikkoon? Tämä päivitetty versio sopii loistavasti arjen kiireisiin ja tuo ihanan tuoksun kotiin valmistuessaan uunissa.

Ainekset:

  • 1 pussi makaronia
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 400 g Paijan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 l lihalientä (tai 2 lihaliemikuutiota 1 litraan vettä)
  • 1 pkt Koskenlaskija (voimakas) sulatejuustoa
  • 0,5-1 kesäkurpitsa, raastettuna (noin 100-200 g)

Valmistusohje:

  1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta ne hyvin.
  2. Paista jauheliha ja sipuli. Lämmitä voi pannulla, lisää jauheliha ja hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Paista, kunnes jauheliha on kypsää ja sipuli pehmeää. Mausta seos pippurisekoituksella.
  3. Valmista juustoliemi. Kuumenna lihaliemi kattilassa ja lisää paloiteltu sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa ja seos on tasaista. Tämä juustoinen kastike tuo ruokaan ihanaa pehmeyttä!
  4. Raasta kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsaraaste jauhlihaseoksen joukkoon paistinpannulla. Kesäkurpitsa tuo mehevyyttä ja raikasta makua koko vuokaan.
  5. Yhdistä ainekset. Lisää jauheliha-kesäkurpitsaseos uunivuokaan makaronien ja joukkoon. Sekoita ainekset kevyesti. Kaada päälle juustoinen lihaliemi.
  6. Paista uunissa. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja ruoka on kypsää.
  7. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasoittua. Tarjoile lämpimänä, vaikkapa ketsupin kera!

Tämä makaroonilaatikko on täydellinen ruoka, joka maistuu varmasti kaikille perheenjäsenille. Kesäkurpitsan ansiosta se on vieläkin mehevämpi!

Kommentit