Hot Honey -glaseerattu possun kassler, paahdetut valkosipuli-parmesaaniperunat & raikas yrttidippi

Hot Honey -glaseerattu possun kassler, paahdetut valkosipuli-parmesaaniperunat & raikas yrttidippi

Juhlapöydän herkullisin resepti, josta pitää koko perhe: hot Honey -glaseerattu possun kassler, paahdetut valkosipuli-parmesaaniperunat & raikas yrttidippi. Kokeile ja ihastu!

Hot Honey -glaseerattu possun kassler

Ainekset:

  • Paijan tilan possun kassleria (voi käyttää myös muuta Paijan lihaa)
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • Suolaa & pippuria
  • Öljyä paistamiseen

Valmistus:

  1. Sekoita hot honey -glaze: hunaja, sriracha, valkoviinietikka ja murskattu valkosipuli.
  2. Mausta kassler suolalla ja pippurilla.
  3. Ruskista pihvi pannulla molemmin puolin ja sivele glazella.
  4. Kypsennä 175 °C uunissa n. 20–25 min tai kunnes sisälämpö on n. 70 °C.
  5. Anna vetäytyä foliossa ja leikkaa viipaleiksi.

Paahdetut valkosipuli-parmesaaniperunat

Ainekset:

  • 1 kg uusia perunoita tai varhaisperunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2–3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • Suolaa, mustapippuria
  • Tuoretta timjamia tai rosmariinia

Valmistus:

  1. Halkaise perunat ja levitä leivinpaperille.
  2. Sekoita öljy, valkosipuli, suola, pippuri ja yrtit.
  3. Sivele perunat seoksella ja ripottele päälle parmesaania.
  4. Paahda 225 °C uunissa 25–30 min kunnes kullanruskeita ja rapeita.

Raikas yrttidippi

Ainekset:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Reilusti tuoretta yrttiä (persiljaa, basilikaa, minttua tai ruohosipulia)
  • Suolaa & pippuria maun mukaan

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
  2. Anna maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

Tarjoile koko komeus isolla vadilla ja viimeistele tuoreilla yrteillä. Täydellinen juhlapöydän päätähti – sopii yhtä hyvin juhlavaksi ateriaksi kuin pitkän viikonlopun hemmotteluun.

Kommentit