Tässä helppo ja yksinkertainen mutta sitäkin herkullisempi ramen-resepti, jossa yhdistyvät täyteläinen liemi, aromikas mausteöljy ja mehevä possu.
1. Liemi
- Noin 1 litra vettä
- Paijan Pihattopossun lihaa luun kanssa (luut irrotetaan ja käytetään liemessä)
- Bok choyn päät
- Kevätsipulin vihreät osat
- Inkivääriä viipaleina
- Ripaus suolaa
Lisää kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 30–45 minuuttia.
2. Aromiöljy
- Possunlihaa (suolattuna)
- Inkivääriä hienonnettuna
Paista possunliha pannulla niin, että siitä irtoaa rasvaa. Jatka paistamista, kunnes liha on kypsää ja tarvittaessa lihan voi keittää vedessä kypsäksi.. Lisää joukkoon hienonnettu inkivääri ja paista matalalla lämmöllä, kunnes se saa kauniin värin. Nosta ruskistunut inkivääri talteen, mutta jätä aromikas rasva pannulle.
3. Tare (misopohja)
- 2 rkl misotahnaa
Lisää misotahna aromiöljyyn ja paista noin 2 minuuttia. Kaada joukkoon vähän kerrallaan liemestä ja sekoita hyvin, jotta maut sulautuvat yhteen.
4. Lisukkeet
- Kananmuna (keitä 6–12 minuuttia halutun kypsyysasteen mukaan, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori)
- Bok choy (keitä minuutti, jäähdytä ja purista varovasti kuivaksi)
- Kevätsipulia ohuina viipaleina
5. Nuudelit
- Ramen-nuudeleita
Keitä nuudelit suoraan liemessä, jotta ne imevät itseensä mahdollisimman paljon makua.
6. Kokoa annos
Asettele kulhoon nuudelit, kaada päälle kuumaa lientä, lisää possu, kananmunan puolikkaat, bok choy ja kevätsipuli. Viimeistele ruskistetulla inkiväärillä ja nauti!