Värikäs ja täyteläinen grilliplatter yhdistää savuiset lihat, tuliset kasvikset ja raikkaat kastikkeet yhdeksi maukkaaksi kokonaisuudeksi. Herkuttele esimerkiksi korealaistyylisillä ribseillä, grillatuilla vihanneksilla ja maapähkinäisellä satay-kastikkeella!
Kuivamarinadi lihoille
Sekoita seuraavat ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan ennen grillausta. Sopii erityisesti possulle, naudalle ja broilerille.
120 ml ruokosokeria tai fariinisokeria
60 ml paprikamaustetta tai savupaprikaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl suolaa
1 rkl chilijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
Grillatut vihannekset
Tankoparsat ja kesäkurpitsat
Katkaise parsoista tyvet, leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi.
Valele oliiviöljyllä, purista päälle hieman sitruunamehua.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa nopeasti.
Harissapaprikat
Hiero paprikoiden pintaan harissatahna tai harissamausteseosta.
Grillaa kunnes pinta saa väriä ja pehmenee hieman.
Tarjoile sellaisenaan tai osana salaattia.
Satay-kastike grillisalaatille tai dippailuun
1 ruukku korianteria
1/2 punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 dl sokeritonta maapähkinävoita
3 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa seesamiöljyä
1 limetin mehu
1,5 rkl vettä
Valmistus: Huuhtele korianteri. Kuori chili, valkosipuli ja inkivääri. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi kastikkeeksi.
Korealaiset ribsit
2 kg Paijan pihattopossun ribsejä
8 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl raastettua inkivääriä
1,5 dl soijakastiketta
4 rkl gochujang-chilitahnaa
4 rkl hunajaa
2 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
Valmistus: Sekoita kaikki marinadin ainekset. Taputtele ribsit kuivaksi ja sivele niihin noin puolet marinadista. Grillaa miedolla lämmöllä kypsiksi ja rapeapintaisiksi. Sivele loput marinadista lihan pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Tarjoile kaikki komponentit isolta laudalta tai vadilta, niin saat näyttävän ja jaettavan grillilautasen kesän juhliin!