Grilliplatter – mausteinen grillilautanen koko porukalle

Grilliplatter – mausteinen grillilautanen koko porukalle

Värikäs ja täyteläinen grilliplatter yhdistää savuiset lihat, tuliset kasvikset ja raikkaat kastikkeet yhdeksi maukkaaksi kokonaisuudeksi. Herkuttele esimerkiksi korealaistyylisillä ribseillä, grillatuilla vihanneksilla ja maapähkinäisellä satay-kastikkeella!

Kuivamarinadi lihoille

Sekoita seuraavat ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan ennen grillausta. Sopii erityisesti possulle, naudalle ja broilerille.

  • 120 ml ruokosokeria tai fariinisokeria

  • 60 ml paprikamaustetta tai savupaprikaa

  • 1 rkl mustapippuria

  • 1 rkl suolaa

  • 1 rkl chilijauhetta

  • 1 rkl valkosipulijauhetta

  • 1 rkl sipulijauhetta

  • 1 tl cayennepippuria

Grillatut vihannekset

Tankoparsat ja kesäkurpitsat

  • Katkaise parsoista tyvet, leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi.

  • Valele oliiviöljyllä, purista päälle hieman sitruunamehua.

  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa nopeasti.

Harissapaprikat

  • Hiero paprikoiden pintaan harissatahna tai harissamausteseosta.

  • Grillaa kunnes pinta saa väriä ja pehmenee hieman.

  • Tarjoile sellaisenaan tai osana salaattia.

Satay-kastike grillisalaatille tai dippailuun

  • 1 ruukku korianteria

  • 1/2 punaista chiliä

  • 1 valkosipulinkynsi

  • Peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

  • 1 dl sokeritonta maapähkinävoita

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl tummaa seesamiöljyä

  • 1 limetin mehu

  • 1,5 rkl vettä

Valmistus: Huuhtele korianteri. Kuori chili, valkosipuli ja inkivääri. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi kastikkeeksi.

Korealaiset ribsit

  • 2 kg Paijan pihattopossun ribsejä

  • 8 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

  • 2 rkl raastettua inkivääriä

  • 1,5 dl soijakastiketta

  • 4 rkl gochujang-chilitahnaa

  • 4 rkl hunajaa

  • 2 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä

  • 2 rkl riisiviinietikkaa

Valmistus: Sekoita kaikki marinadin ainekset. Taputtele ribsit kuivaksi ja sivele niihin noin puolet marinadista. Grillaa miedolla lämmöllä kypsiksi ja rapeapintaisiksi. Sivele loput marinadista lihan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Tarjoile kaikki komponentit isolta laudalta tai vadilta, niin saat näyttävän ja jaettavan grillilautasen kesän juhliin!


Kommentit