Syksyyn sopii täydellisesti hitaasti kypsyvät ja suussasulavat pataruuat. Nappaa resepti herkulliseen burgundinpataan, jossa perinteinen naudanliha on vaihdettu Paijan tilan possuun. Tarjoile pataa joko perunoiden tai vaikkapa valkosipuliperunoiden kera.
Ainekset:
- Possunlihaa (esim. Kassler tai sisäfile)
- 1 rkl voita
- 0,5 dl tomaattisosetta
- 170 g pekonia
- 2-3 porkkanaa
- 6 pientä salottisipulia
- 200 g herkkusieniä
- 3 dl lihalientä
- 5 dl punaviiniä
Mausteet:
- Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan (esim. 2 tl suolaa & 10 kokonaista pippuria)
- Kolme tuoretta timjaminoksaa
- Yksi rosmariininoksa
- Kaksi laakerinlehteä
Valmistusohje:
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi (n. 3 x 3 cm). Sulata pannulla voi ja paista lihat muutamassa erässä kauttaaltaan ruskeiksi. Tämän jälkeen laita ruskistuneet lihat pataan. Lisää tässä välissä lihojen päälle suola, mustapippurit ja tomaattisose.
Paista pannulla pekoni kauniin ruskeaksi ja siirrä pekonit pataan.
Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanat paloiksi ja isot sipulit lohkoiksi. Leikkaa isommat sienet kahteen tai neljään osaan. Lisää kasvikset ja sienet pannulle ja ruskista niitä hetki. Lisää tämän jälkeen kasvikset pataan.
Mittaa pannulle lihaliemi. Kiehauta ja kaada pataan. Lisää padan joukkoon myös punaviini ja loput mausteet.
Peitä burgundinpata kannella ja laita 150-asteiseen uuniin hautumaan noin kolmeksi tunniksi.