Bibimbap joulukinkusta

Bibimbap joulukinkusta

Hyödynnä joulukinkun ylijäämät maukkaaseen bibimbap-annokseen! Tämä korealaistyylinen ruoka vähentää ruokahävikkiä ja tuo uusia makuja pöytään. Voit hyödyntää tässä ruuassa lähes mitä vain kaapistasi löytyy.


Ainekset ja valmistus

Riisi & Liha

  • Ruuan pohjalle riisi: Keitä riisiä haluamasi määrä kulhon pohjaksi.
  • Lihana: Käytä joulukinkun ylijäämiä, ohuiksi suikaloituna. Voit käyttää myös mitä vain muuta lihaa.

Marinadi lihalle

  • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 0,5 dl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Lisää kinkkusuikaleet marinadiin ja anna maustua 20 minuutista vuorokauteen.
  3. Paista marinadissa olleet kinkkusuikaleet pannulla kypsäksi. Lisää tarvittaessa suolaa.

Bibimbap-kastike eli tämän annoksen tähti:

  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2,5 rkl miriniä
  • 2 tl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 5 rkl gochujang-tahnaa
  • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, raastettuna
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi.

Lisukkeet

Marinoidut kurkut:

  • 0,5–1 kurkku
  • 2 rkl crispy chili -öljyä
  • Sitruunamehua maun mukaan
  • 2 valkosipulinkynttä, raastettuna
  1. Leikkaa kurkku paksuhkoiksi viipaleiksi ja paloittele neljään osaan.
  2. Ripottele päälle suolaa ja anna nesteen irrota 10 minuuttia.
  3. Huuhtele kurkut ja kuivaa ylimääräinen suola pois.
  4. Sekoita kurkut muiden ainesten kanssa.

Marinoidut porkkanat:

  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä, raastettuna
  • 1 rkl kalakastiketta
  • Chilijauhetta maun mukaan
  • Porkkanoita, ohuiksi suikaleiksi leikattuina
  1. Sekoita mausteet kulhossa tahnaksi.
  2. Lisää porkkanasuikaleet tahnan joukkoon ja sekoita.

Kananmuna

Valitse makusi mukaan:

  • Löysästi keitetty: Keitä kananmunaa kiehuvassa vedessä 6–7 minuuttia.
  • Paistettu: Paista kananmunan "sunny side up" -tyyliin pannulla.

Kokoaminen

  1. Laita kulhon pohjalle riisi.
  2. Lisää päälle kinkkusuikaleet, lisukkeet ja kananmunan.
  3. Valuta päälle bibimbap-kastiketta.
  4. Sekoita ja nauti!

Tämä raikas ja monipuolinen ruoka tuo uutta eloa joulun ylijäämäkinkulle. 

Kommentit